2023-12-06

03/12/2023 Tweekamp Antwerpen / Brussel

Prestigewedstrijd tussen de Kruisboogbond van Brussel (KBB) en het Antwerps Kruisboog Verbond (AKV), waar de 12 best gerangschikte schutters van elk verbond mekaar ontmoeten aan de schietstand 6m. Het opzet is heel eenvoudig, het verbond waarvan de schutters het meeste rozen weten te schieten is de winnaar van de ontmoeting. Bij aankomst in de lokalen van Grez blijkt dat het AKV gemeld heeft dat zij om veiligheidsredenen niet zullen afzakken naar Grez. De meteo voorspelt namelijk behoorlijke sneeuwval in de namiddag. Er wordt dan beslist om een vriendschappelijke wedstrijd te houden tussen twee ploegen samengesteld uit alle aanwezigen. Door loting worden een ‘Rode’ en een ‘Zwarte’ ploeg samengesteld en kunnen de festiviteiten beginnen. Gezien de ploegen louter toevallig werden samengesteld, hebben de deelnemers het beste van zichzelf gegeven maar was het eindresultaat niet echt belangrijk. Daar waar het opzet van de dag wel anders was, werd het toch een aangename namiddag met onze confraters van Grez en de Vrolijke.

Dany Hardman keert niet met lege handen naar huis. Hij schiet zich tot rode lantaarn van de ‘Rode’ ploeg maar houdt er wel een goed gevoel aan over. Perfecte houding, deelnemen is belangrijker dan winnen.

Aanwezig voor de Zavel : Christine Bosmans (in extremis ingevallen als reserve), Dany Hardman (als geïnteresseerde schutter en onverwacht deelnemende schutter), Francis Jacobs (geselecteerd door resultaat 2022), Xavier Kempenaers en Rudy Musin (geselecteerd door resultaat KBB 2023), Youri Neirinckx (geselecteerd door de Kapitein KBB) en Paul Vandersande (als Kapitein van de KBB)

    
(foto’s met dank aan Philippe Landrieu)




Dany Hardman inn actie

Daniel Gram, Joël Devroye, Paul Vandersande, Olivier Depré, DanyHardman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten