2024-05-05

05-05-2024 Schieting balboog NFBB 2024

Onze gilde geeft vandaag het startschot van het balboogseizoen 2024. Afspraak onder de wip van Willem Tell Tienen. Vier verenigingen melden zich paraat : de Klauwaerts, de Ware Vrienden, Willem Tell en de Ancien Grand Serment.

Wat een trieste bedoening, buiten de Kapitein van onze gilde is er geen enkel ander lid te bespeuren, laat staan een schutter. Er zijn nog minder deelnemers en aanwezigen dan op onze koningsschieting, laat staan dan gisteren op de schieting va onze Président-Directeur. Ook de andere verenigingen beginnen stilaan dood te bloeden. 12 (twaalf) schutters onder de wip ! De discipline van de AGS is werkelijk op sterven na dood.

Niet getreurd, het regent niet vandaag en de temperatuur valt best mee. We maken er het beste van met alle aanwezigen. Als het laatste schot is gevallen (het mijne dus) plaats ik mij met 4 vogels op de eerste plaats individueel. Dit maakt mijn dag toch nog goed.

Het was vandaag ook de laatste keer dat de AGS haar wedstrijd onder de wip in het Vianderdomein kon organiseren. De schutters van Willem Tell moeten nogmaals verhuizen. Hopelijk overleven zij dit net zo goed als vorige keer. 


De 'breloques', sinds mensenheugenis
gemaakt door Yvonne Vanderveken

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten