2022-05-09

06/05/2022 Koning 10m 2022

We halveren de schietafstand en plaatsen de blok op 10m. 10 gezellen melden zich voor deze vierde traditieschieting op rij. Verschillende schutters zoeken het juiste wit op de schietblok, andere meer gebeten schutters vinden het midden van het zwart. Daniel Vanderveken en Pierre Terwagne laten ons bij verschillende gelegenheden het schrapende geluid van metaal op metaal horen (pijl/buis, pijl/nagel). De schoten, ronden en nagels volgen elkaar op. Deze avond hebben de Gezellen zich blijkbaar het voornemen genomen om alle nagels hun beurt te geven. Tot in de tiende ronde (zesde nagel), een ontploffing ons allen laat opschrikken. Pierre Terwagne heeft zopas de nagel een dreun gegeven met zijn pijl. Vermits de ronde nog niet volledig is afgerond, vervolgt hij met een kampschot (9 rand roos) op normaal 10m blazoen. Nog twee schutters blijven er over om zijn prestatie in vraag te stellen. En ja, bij het afsluiten van de ronde blijkt de uittredende Koning 10m Jean Wargnies, niet van zin om zijn koningsbreuk terug te geven. Op zijn beurt raakt hij de nagel en schiet hij daarna zijn kampschot (een volle 8). Het kampschot is dus beslissend voor de titel en het is Pierre Terwagne die de titel Koning 10m 2022 van onze Gilde zal dragen.

Volgt nog, de wissel van de koningsbreuk, de hymne van onze Gilde (al iets minder pijnlijk voor onze oren), een heildronk van onze nieuwe Koning 10m, maar voor een wedstrijd Koning / Kapitein is het uur reeds te ver gevorderd.

Ik weet niet of dit zich reeds in het verleden heeft voorgedaan, maar onze Sergeant is er dus in geslaagd om zich tot Koning KBB 10m 2022 te schieten en vervolgt met zich tot koning 10m 2022 voor de Nouvelle Alliance te schieten. Een dubbele Koningstitel 10m.

Proficiat Pierre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten