2018-09-17

Wat een weekend…


Vorig weekend was meer dan geladen voor onze leden kruisboogschutters. En dan spreek in nog niet van de afvaardigingen in de abdij van Villers-la-Ville et bij de fastes van Dinant.

Zaterdag, op de binnenplaats van het stadhuis van Brussel en dit ter gelegenheid van Folklorissimo, vriendschappelijke wedstrijd op 10m tussen onze Gilde en deze van St-Georges van Brussel. Door de deelname van een behoorlijk representatief aantal leden, geeft deze schieting een mooi beeld van het schuttersniveau van de twee gilden.. Na 9 reeksen komen we tot een score van 777 punten voor de Ancien Grand Serment en 753 punten voor St-Georges.

Mooi resultaat voor onze schutters van de Zavel. Proficiat. En vanna één.
Nog op zaterdag, de Rozenprijs bij onze confraters van de Kolveniers in Deurne. Kleine afvaardiging van onze gilde maar je moet nu eenmaal een keuze maken. 46 schutters bieden zich aan de schietstand 6m aan om hun beste score neer te zetten op een blazoen dat toch wel vrij misleidend is. Francis Jacobs van onze gilde zet een score van 85 punten neer, Goed voor een derde plaats in het eindresultaat. En vanna twee..Zondag, laatste balboogwedstrijd van het seizoen 2018. Op het einde van de schieting plaatst Francis Jacobs zich samen met Karel De Boeck en André Van Kerkhove op de tweede plaats in het individuele klassement. Kampen met drie is de boodschap.en onze Kapitein mag de kamp openen. Vogel op de grond (druk bij de tegenstander), Karel mist, André haalt de volgende vogel naar beneden. Blijven 2 schutters voor plaatsen twee en drie. Tweede ronde, Francis mikt en verhoogt onbewust de druk op de trekker, schot gaat af en mist (beginnersfout). André mist niet.
In elk geval mogen we blij zijn met de behaalde resultaten.

Individueel klassement
Francis Jacobs - BronsKlassement Senior
Patrick Collaert - Brons

Peloton - Zilver
En vanna drie.

Bedankt kruisboogschutters voor jullie deelname.