2022-04-25

23/04/2022 Koning Balboog 2022

Zaterdag 23 april 2022, onze eerste koningsschieting 2022 staat gepland onder de wip van de Klauwaerts. Zeven gezellen melden zich als deelnemer aan deze schieting in een niet meer zo populaire discipline. 14h05, onze uittredende Koning Balboog - Francis Sior – maakt zich klaar om de schieting te openen. Valse start, de balboog van Xavier Kempenaers, die eveneens gebruikt wordt door de uittredende Koning mist zijn mikpunt. Op zich moet dit geen probleem zijn, gezien Jean-Claude Devos in 1987 reeds Koning balboog schoot zonder mikpunt (maar dat was de periode van de vedetten…). Willy et André, ervaren wipschutters van de Klauwaerts komen ter hulp, en na enkele minuten is een voorlopig mikpunt in orde gebracht. De eerste loden ballen trotseren de zwaartekracht, en het is onze meest ervaren wipschutter - Daniel Vanderveken – die ons de weg wijst om de vogel te kietelen. Didier Vandeputte toont zich een aandachtige leerling want hij weet eveneens de witte vogel op zijn stokske onmiddellijk te raken. Jean-Louis Bardeche waagt zijn kans maar moet wegens nekproblemen verstek geven voor de wedstrijd. Het is toch wel vrij stil, telkens onze Hoofdman zich onder de wip plaatst. Indien de vogel na zijn schot gaat vliegen, is Francis Sior de eerste Keizer balboog van onze Gilde. De schieting gaat echter verder met voor allen de nodige touches, frottes (en missers, 2mm), ook van Rudy Musin en Xavier Kempenaers. Tot het ogenblik gekomen dat Francis Jacobs zijn plaats inneemt onder de wip, besloten om na te gaan wat de voornemens zijn van die witte vogel daarboven op zijn stokske. Hij heeft hem al in alle windrichtingen doen draaien. De calle is ook al gevallen. De vogel is hoog op zijn stokske gekropen, alsof hij zich in veiligheid wilt brengen met een vlucht in de hoogte. En ja, na 15 ronden beslist de vogel dan toch om af te dalen naar de voet van de wip.

De Koning Balboog 2022 van onze Gilde heeft een naam, Francis Jacobs.

Volgt, de wissel van de koningsbreuk, de hymne van onze Gilde (daar ontbreekt echt wat oefening) en een wedstrijd Koning / Hoofdman. Tijdens deze wedstrijd doet Francis Sior wat hij enkele minuten geleden heeft verzaakt. Hij doet 2 vogels vallen en wint daarmee met zijn ploeg de wedstrijd van de ploeg van de Koning (resultaat 2 / 1). Wat ons ook bijblijft is dat onze knaep Philippe Rodriguez bij zijn eerste schot zijn eerste vogel doet vallen. Mooie prestatie.

Om te bekomen van alle emoties verzamelt de nieuwe Koning de aanwezigen op een zonnig terras, om samen het glas te heffen op zijn gezondheid.

Koning Balboog schieten op St-Joris … Proficiat Francis Jacobs.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten