2023-05-10

05/05/2023 Koning 6m 2023

Vierde en laatste Koningsschieting 2023 van onze Gilde.11 gezellen zouden graag de koningsbreuk van de Scherpschutters ontvangen tijdens onze Koningsmis. De uittredende Koning opent de schieting en alle deelnemers volgen met hun poging om de nagel te raken. En nagels zullen we zien komen en gaan. Drie ronden met de eerste nagel, twee ronden met de tweede nagel, twee ronden met de derde nagel, twee ronden met de vierde nagel. Ja het blijkt vanavond moeilijk om de goede plaats te vinden om zijn pijl te laten inslaan. We gaan over naar de vijfde nagel, en daar horen we uiteindelijk een ontploffing. Francis Sior, onze elite jager heeft zopas de nagel getroffen. Volgen het kampschot en de pogingen van de resterende schutters in de ronde. De stilte heerst tot na het schot van de uittredende Koning. Francis Sior is dus de enige die ons vanavond de ontploffing heeft laten horen en zal dus de Koning 6m 2023 zijn van onze Gilde.

Volgen nog, de wissel van de koningsbreuk, de hymne van onze Gilde, een heildronk van onze nieuwe Koning 6m, maar voor een wedstrijd Koning / Kapitein is het alweer te laat.

Na 375 balletjes en pijlen kennen we de Gezellen die met een Koningsbreuk zullen getooid worden tijdens onze Koningsmis 2023.

Proficiat Francis.

Francis Sior, Koning 6m 2023

Het doelblok heeft geleden (ja ja een 6m schieting…)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten